kabaeszter

Szeretettel köszöntelek!

A nevem Kaba Eszter és a mozgás mindig is szerves részét képezte az életemnek, azonban sokáig a teljesítmény orientáltság és a saját fizikai határaim figyelmen kívül hagyása jellemeztek. 

Idővel szerettem volna egy élhetőbb és hosszú távon is fenntartható mozgásformát találni, melynek gyakorlása során megélhetem a test erősítésének, nyújtásának és megóvásának egészséges egyensúlyát.

2017-ben vezetett az utam a jóga világába, majd ezután fokozatosan ismerkedtem meg egyéb jótékony hatású módszerekkel, mint például a hangtálazás és az ajurvédikus tanítások. 

  • 2018-ban végeztem el a Yogin 200 órás Tudatossági és Jógatanári képzést.
  • 2020-ban Yogin Yin jóga oktatóvá váltam, illetve szintén ebben az évben a Sarasvati Alapítvány, Jóga és Oktatási Központ jóvoltából megismerkedhettem a jóga terápiás célú alkalmazásával és az Ajurvéda ősi tudományával részletesebben.
  • 2021-ben a Yogin Meditáció és Humanológia kurzusán mélyítettem el még jobban a tudásomat. Emellett 2021 nyarán részt vettem a Balla-hangterápia alap és haladó tanfolyamán, ahol a tibeti hangtálakkal és hatásukkal ismerkedtem meg elméleti és gyakorlati szinten.
  • 2022-ben az Almogudtha jógaiskola által szervezett 40 órás Aerial jóga oktatói képzést végeztem el. 

Oldalakat tudnék írni róla, hogy mennyi mindent kaptam, amióta a jóga útjára léptem. Hogy csak pár dolgot említsek:

egy elfogadó közösséget

egészségesebb szokásokat

új célokat és keretet az életemnek

eszközöket, melyek segítségével egyre inkább felül tudok kerekedni a negatív gondolataimon és érzéseimen.

A fokozatosan felépített gyakorlások, a mantrák csodás hangzása és az elmélyülten végzett légzőgyakorlatok felüdülést jelentenek mind a test, mind az elme és lélek számára. A jógagyakorlatok rendszeres végzésével egy állandósult nyugodtabb állapotot érhetünk el, mely kibillenés és feszült helyzetek után is könnyedebben visszaállítható. Egy életre szóló mély belső utazás veheti kezdetét, amennyiben nyitottak vagyunk rá. 

Erre a belső utazásra szeretnélek Téged is meginvitálni, hogy közelebb kerülhess Önmagadhoz akár a jóga, akár a hangtálak segítségével.

A kitartás, a befelé figyelés, a fejlődés, az áramlás és az egymással való törődés jellemzi leginkább az óráimat, illetve a csend és elmélyülés a hangtálas kezeléseimet.

Amennyiben inkább dinamikusabb gyakorlásra vágysz, ám mégis a jóga vonalán keresgélve, meleg szívvel tudom ajánlani például az Ashtanga vagy Vinyasa Flow típusú órákat. Az általam választott és képviselt jóga stílusok lassabbak, légiesebbek, illetve több hangsúlyt fektetnek a pózok kitartására. Amennyiben ezt kerested, jó helyen jársz, vedd fel velem a kapcsolatot bátran. 🙂

Köszönöm, hogy végigolvastad a bemutatkozásomat és remélem, hogy hamarosan találkozunk.