Szolgáltatások

Egyéni hangtál kezelések végzése 5 illetve 10 hangtállal.

Egyéni jógaórák és kiscsoportos (max. 4 fő) Aerial órák tartása.

Kiscsoportos Aerial óra

Az Aerial jóga a jóga és a légtorna ötvözete, így mindkét mozgásforma előnyeit magában foglalja.

Számos jótékony hatással rendelkezik:

 • Növeli a testtudatot
 • Önbizalom növelő hatása van
 • Nő általa az ízületek mobilitása
 • Javítja a koncentrációs képességet
 • Boldogsághormonokat szabadít fel
 • A fordított testhelyzetek során nő a csigolyák közti tér, egyenesedik a gerinc, fokozódik a vérellátás, ezáltal erősödik a szív és javul az emésztés.

Egyéni jógaóra személyre szabva

A Slow Hatha Flow jóga a hatha jóga és a vinyasa flow típusú gyakorlás ötvözete. 

 • Lassabb ütemben történik a mozgás, mint egy vinyasa flow órán, viszont maguk az áramló mozdulatok megjelennek a gyakorlás során.
 • A teljes test átmozgatása a cél. 
 • A test erősítése és nyújtása is szerepet kap az órán. 
 • Lelkileg is feltölt a mozgás, együtt áramlunk a zenével, a légzéssel és ideális esetben ki tudnak kapcsolni a zakatoló gondolatok. 
 • A gyakorlásnak lehet kifejezetten célja is, amikor egy-egy adott területre helyeződik a fókusz, például csípőnyitásra.
 • Az óra végi relaxációnál pedig elcsendesedünk és hagyjuk, hogy az energia szabadon áramoljon a testben. 

A Yin jóga egy igazán különleges felépítésű és hatású jógaóra.

A legtöbb mozgásforma yang típusú, vagyis a test folyamatos mozgásban van, az izmok dolgoznak, a céljaink motiválnak és minden alkalommal egy kicsit erősebbnek és állhatatosabbnak érezzük magunkat. Ilyenkor a fejlődés tüze fűt bennünket.

Na, a yin jóga pont nem ilyen. Itt a mozdulatlanság nyugalma hűt bennünket. Az állandó akarás és cselekvés háttérbe szorulnak, az elfogadás és megengedés váltja fel a helyüket. Nem véletlenül az érzelmek jógájaként is szokták nevezni.

Hangtál kezelések -> Előnyök és tudnivalók

A hangtál terápia a rezgésen alapul, a test hangelnyelő és hangvisszaverő képességén. Ezt a képességet az orvostudomány is kamatoztatja, például az ultrahangos felvételeknél. A hang rezgései először az üreges szerveket töltik fel, majd a folyadékkal távoznak a kötőszövetekig. 

Hangolódj magadra a jóga és a hangtálak segítségével

Árak

Egyéni jógaórák

Kiscsoportos jógaóra

Hangtál kezelés

VÁRLAK SZERETETTEL

A hammockok (a képen látható kendők) nagy teherbírásúak, egyenként 300 kg-os súlyt is elbírnak, így a használatuk teljes mértékig biztonságos. A fordított testhelyzetek felvételét mindig pontos instruálás és az adott póz – általam történő – bemutatása előzi meg, illetve ha még így is maradt benned esetleg félelem, akkor segítek lépésről lépésre a póz felvételekor is. Azonban semmi sem kötelező, az órák során a legfontosabb szempont, hogy mindenki a saját testérzeteire és határaira figyeljen elsősorban.

Az órák felépítése meglehetősen hasonlít egy klasszikus jóga óra felépítésére. Bemelegítés után történik a különböző ászanák (pózok) felvétele, illetve az órákon közel egyforma hangsúly helyeződik az izmok rugalmasságának növelésére – nyújtó gyakorlatok végzésével – és az izmok erősítésére – erősítő gyakorlatokkal. Az óra végét pedig mindig relaxációval zárjuk.

Alapvetően céltudatos személynek tartom magamat és szeretem irányítani az életemet, ám időről időre mindig szembesülök vele, hogy nincsen mindenre ráhatásom. Ilyenkor a yin jógát hívom segítségül. Szeretném, hogy egy adott történést megbékélés kövessen.

A pózok hosszú ideig (3-5 perc) történő kitartása alatt a megbújó frusztrációknak és fájdalmaknak van idejük a felszínre törni és ott és akkor szembenézhetünk velük és a gyakorlás során elengedhetjük őket.

Nem ritka, hogy yin jóga gyakorlás alatt eszünkbe jutnak korábbi negatív emlékek és bosszantó események, melyekhez még mindig elfojtott harag vagy mély szomorúság társul. Fizikailag a csípő, a combok és a hónalj területén raktározzuk el a legtöbb feszültséget. A gyakorlás során ezeket a területeket alaposan megnyújtjuk és emiatt tudnak kioldódni az eltárolt feszültségek.

Ha egy mondatot, vagy mottót kellene választanom a yin jógával kapcsolatban akkor ez a következő lenne: „Elfogadom, hogy nem mindig történnek úgy a dolgok, ahogyan azt én elképzelem és ezzel együtt megengedem magamnak, hogy bármi is történt, békére leljek.”

A kézzel készített tibeti zengőtálak India északi részén 7 fém (réz, arany, ezüst, vas, higany, ólom és ón) ötvözetéből készülnek. Ezek a fémek a 7 bolygó (Merkúr, Nap, Hold, Vénusz, Jupiter, Mars és Szaturnusz) élettani hatásaival hozhatók párhuzamba a kozmikus egyensúly megteremtését szimbolizálva. Gyógyítás céljából használt tálak szerepelnek már az ajurvédában is. A hangtálak egyre szélesebb körben való elterjedéséhez nagymértékben hozzájárult Peter Hess, aki orvosok, fizikusok, zenészek és egyéb terápiával foglalkozó szakemberek közreműködésével létrehozta a Peter Hess Hangmasszázs Intézményt.

A tálakat méretük és hangrezonanciájuk szerint két csoportba soroljuk. Vannak az úgynevezett Yang típusú tálak, melyek nagyméretűek és hangjukat tekintve öblös, mély hangon rezonálnak. Ezek a tálak a lelki és fizikai stabilitásunkat egyaránt erősítik. A test alsó pontjain helyezzük el őket.

A másik csoportot a Yin típusú tálak alkotják. Méretük kisebb, hangjuk magas frekvencián rezeg. Az elfogadás és befelé figyelés képességét erősítik bennünk. Ezeket a tálakat a test felső részén, fejközeli energiaközpontokon helyezzük el.